Gezonde school

Onze school vindt een gezonde en veilige leeromgeving belangrijk. Als school bieden we alle klassen twee keer per week gym aan, hebben we een groot gevarieerd sportaanbod na schooltijd en doen we mee aan alle schoolsporttoernooien van Den Haag. Graag zien we de aandacht voor gezondheid op meerdere vlakken terugkomen in de school. 

Willen we het certificaat Gezonde School thema Voeding waarborgen dan zullen we op school en thuis daar bewust mee bezig moeten zijn. Denk daarbij aan: gezonde leefstijl, thuis ontbijten, een balans tussen werken, sporten en slapen, leren waar voedsel vandaan komt en hoe je ermee omgaat. Met activiteiten rond het thema voeding en beweging willen we de kinderen bewust van maken. Gezonde kinderen presteren beter en daar willen wij een bijdrage aan leveren!

 

Water

We zien dat heel veel kinderen al water drinken op school. Een waterfles op tafel of bij de gym is dan ook helemaal zo gek nog niet. Water drinken is niet alleen lekker en fris, het is ook de beste dorstlesser. Dat past binnen ons idee van een gezonde en sportieve school. We zullen het drinken van water stimuleren en op sporttoernooien, de CPC en avond vierdaagse zullen we waterflesjes uitdelen. We maken gebruik van de Toolkit drankenbord: Met dit drankenbord en het lespakket leren kinderen (en ouders) hoeveel suiker in gezoete drankjes zit. Kinderen leren hiermee spelenderwijs wat een gezonde leefstijl is.

 

Tussendoortjes

Hoe lekker is het om bij het tienuurtje of bij de lunch lekker te kunnen smikkelen van stukjes fruit of heerlijke groentes. We zien deze graag op school. Als de ene leerling stukjes appel meeneemt en de ander heeft schijfjes paprika, dan zouden ze ook nog stukjes kunnen ruilen. Misschien ontdekken ze wel nieuwe soorten, waar ze nog nooit van gehoord hadden.

 

Gezond trakteren

Als kinderen jarig zijn is een feestelijke traktatie natuurlijk erg leuk. We zien al steeds vaker gezonde traktaties voorbij komen. Soms geeft een combinatie met wat zoetigs een erg leuk resultaat. Op internet is van alles te vinden, kijk bijvoorbeeld eens op gezondtrakteren.

 

Bewegen 

Kinderen kunnen in de pauze buitenspelen. Omdat de pauzes verdeeld zijn en de schools beschikt over een voorplein en achtertuin is er veel ruimte om te bewegen. Kinderen worden gestimuleerd in vrij spel in de natuurtuin. Ze kunnen van de glijbaan, klauteren en klimmen in de toestellen, bouwen en sjouwen met hout en heerlijk kliederen met grondwater en zand. Op het voorplein zijn er Cruyffcourts om op te sporten, een renbaan om te kijken wie de snelste is en een klimrek.