Sport

[image;230;750|NL|link;largeImage;org|nvt|Sport]Sport AgendaFoto album                  

 

 

Wil je graag meedoen aan het naschoolse sporten, klik dan op deze link: Link

SPORT OP DE WILLEM DE ZWIJGERSCHOOL

 

Gym

Op de Willem de Zwijgerschool krijgen de groepen 3 t/m 8 op maandag, dinsdag en donderdag gym van onze vakleerkracht meester Wijnand. De groepen 1/2 krijgen op woensdag en vrijdag gym van hun groepsleerkracht. Op vrijdagmiddag krijgen de groepen 8 en 5a gym van hun eigen leerkracht.


De belangrijkste regels voor de gymles

 

 • Leerlingen uit 1/2 gymmen in ondergoed of makkelijk zelf aan te trekken kleding. Schoenen zijn niet verplicht, maar als u het prettig vind dan graag zonder veters en schrijf de naam erop.
 • Leerlingen uit 3 t/m 8 dragen sportkleding. Jurkjes raden wij niet aan.
 • Leerlingen uit 3 t/m 8 dragen sportschoenen of turn schoentjes om de voeten en tenen te beschermen bij het springen en tegen het stoten van de tenen.
 • Sieraden zoals: ringen, oorbellen, horloges, armbandjes, ect. zijn niet toegestaan tijdens de gym.
 • Lange haren graag vastmaken met een elastiekje.
 • Groepen 3 t/m 8 douchen na de gymles. Zo kunnen ze weer lekker fris naar de klas! 

 

Vaak blijven er kleren achter in de kleedkamer. Vermeld eventueel een naam in het kledingstuk, zodat het te achterhalen is bij wie het hoort.

 

Gymrooster

 

 

 

Gymtijden

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

Ma/Di/Do

vakleerkracht vakleerkracht eigen leerkracht vakleerkracht eigen leerkracht

08:30 - 9:15

6a

5a

1/2a

6a

1/2e

09:15 - 10:00

6b

5b

1/2b

6b

1/2d

10:20 - 11:10

7a

8a

1/2c

7b

1/2c

11:10 - 12:00

7b

8b

1/2d

7a

1/2b
1/2e 1/2a

12:30 - 13:15

3a

3b

4b

5a

13:15 - 14:00

4a

4b

4a 8

14:00 - 14:45

5b

3a 3b 8

 

 

NIEUWS!

 

Beste sportievelingen,

In 2018 staan er weer allerlei sportieve activiteiten op het programma waar je je nu al voor kunt opgeven. Voor de CPC van 11 maart en voor het naschoolse sporten periode 2 moet dit vóór de kerstvakantie.

Voor de CPC hebben zich afgelopen week 12 leerlingen ingeschreven, dus hierbij normaals de link: CPC aanmeldformulier

 

Hierbij ook de link voor het: Naschoolse Sporten Periode 2. Omdat het nog al veel deelnemers trekt, zal ik waarschijnlijk kinderen moeten terleurstellen die zich later opgeven. We streven naar groepen tot maximaal 16 deelnemers. In apirl start periode 3, waarover later nog bericht volgt.

 

Ook zijn er nog schoolsporttoernooien waar de kinderen bij de gym een formulier mee kunnen nemen. Zo is er onder andere nog tafeltennis, basketbal, dammen, schaken, wedstrijdzwemmen, waterpolo, hockey, rugby, korfbal, beach korfbal, beach volleybal en surfen.

Twitter

Naschools Sporten
 

Op de Willem de Zwijgerschool kunnen leerlingen na schooltijd sporten. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 


Schoolsporttoernooien

Den Haag heeft ieder jaar een heleboel schoolsporttoernooien. Verschillende sportverenigingen nemen het initiatief een schoolsporttoernooi te organiseren. Afgelopen jaren hebben we als school al veel prijzen behaald. Om als school mee te kunnen doen moet we ons op tijd aanmelden. Meester Wijnand zal voor inschrijfformulieren zorgen en de bijbehorende informatie zo snel mogelijk doorgeven.
Op www.denhaag.nl/schoolsport kunt u ook informatie vinden.

Afspraken m.b.t. inschrijvingen schoolsporttoernooien:

 • De kinderen kunnen zich tot een bepaalde datum inschrijven, daarna doet meester Wijnand de aanmelding bij Den Haag Schoolsport.
 • Als je inschrijft moet je ook deelnemen aan het toernooi.
 • Deelnemers worden begeleid door ouders.
 • Vervoer moet onderling geregeld worden.
 • We dragen WDZ schoolsportshirts op de toernooien.

 

De kinderen kunnen zich op de volgende manier inschrijven:

 1. Het inschrijfformulier wordt op school uitgedeeld en is ook via de site te downloaden.
 2. Het strookje van het inschrijfformulier invullen en inleveren bij meester Wijnand of de administratie.

 

Inschrijfformulieren
Boven aan de pagina kun je de inschrijfformulieren vinden. Download het formulier en vul het duidelijk in. Communicatie gaat via e-mail, dus zorg dat dit goed te lezen is!

 

Verantwoordelijkheid
Meester Wijnand zal proberen bij de schoolsporttoernooien aanwezig te zijn. Ouders hebben de verantwoording over het vervoer, het ophalen van de polo’s en zijn aanwezig om de kinderen aan te melden bij de organisatie op het toernooi zelf. Een belangrijke regel is: ”een team mag pas aan een toernooi deelnemen als er een begeleider is!” Ouders kunnen zich als begeleider opgeven op het aanmeldingsstrookje van hun kind. De begeleiders zorgen voor opstellingen, zorgen er voor dat iedereen evenveel speelt, coachen het team en nemen de polo’s mee naar huis en leveren die gewassen op school af bij de administratie. Meester Wijnand zorgt dat ze weer fris in de kast worden gelegd.

 

 

Sportcommissie

Op de Willem de Zwijgerschool bestaat de sportcommissie uit de volgende sportieve leden: Juf Tamara V., Juf Sandra, Meester Diederik en Meester Wijnandt. Zij zullen samen met de betrokken ouders activiteiten zoals de CPC en avondvierdaagse organiseren. Ook neemt de sportcommissie de organisatie van de sportdag voor de groepen 3 t/m 8 op zich en gaan we ook weer schaatsen met de groepen 5 t/m 8 op de ijsbaan in Zoetermeer.

 

 

City-Pier-City-Loop 2018

Onze school is hofleverancier van de City Pier City Loop in Den Haag. In 2011 hadden we de prijs voor de meeste deelnemers van alle basisscholen. Ieder jaar hebben we meer dan 400 deelnemers. Dit zijn kinderen uit alle groepen en hun begeleiders. Het is een groot evenement waar op de 1km en de 2,5km heel veel kinderen en ouders mee doen. Meesters en juffen staan bij de finish de lopers op te wachten of lopen zelf mee.

Op zondag 11 maart 2018 staan we weer aan de startlijn. Doe jij ook mee?
We moeten ons in januari al aangemeld hebben, dus vanaf december kun je je al aanmelden. Hou de info goed in de gaten!

 

 

Schaatsen groepen 5 t/m 8

Ook dit schooljaar gaan we schaatsen met de groepen 5 t/m 8 op de schaatsbaan in Zoetermeer. Glijden, vallen en opstaan, ijshockey en kijken wie de snelste is... we gaan het allemaal weer beleven! Het is altijd een super gezellige middag. Ouders die graag mee willen als begeleider moeten zich aanmelden bij de groepsleerkracht.
Waarschijnlijk gaan we na de voorjaarsvakantie de baan op.

 

 

Avondvierdaagse 2018

De Avond4Daagse is altijd een gezellig evenement waar de hele school aan mee doet. Al jaren wint onze school de prijs voor de groep met de meeste deelnemers.We lopen altijd met meer dan 240 leerlingen. Daarnaast lopen er ook ruim 100 ouders/verzorgers mee die gezellig kunnen kletsen. Iedere avond doen we een andere route van 5km. De laatste avond ontvangen de leerlingen hun medaille in het Westbroekpark en vervolgen zij de route achter de fanfare aan. Dit schooljaar lopen we op 28, 29, 30, 31 mei 2018.

 

 

Sportdag groepen 3 t/m 8

Ook dit schooljaar hebben we weer een sportdag. We willen hem rond mei gaan inplannen, maar we kunnen het veld nog niet reserveren. We zijn altijd erg blij als er veel ouders komen helpen. U kunt zich aanmelden bij de groepsleerkracht. We zijn van plan om de sportdag te splitsen over 2 dagen 3-5 en 6-8 zodat er meer ruimte is om te sporten.