Day for Change 13 en 15 juni

ingevoerd op 04-06-2018

Gepubliceerd:

Project: Day For Change

In het kader van Day for Change hebben de groepen 8 verschillende lessen in ondernemen gevolgd. De ondernemerscyclus is besproken en de kinderen hebben nagedacht over de vaardigheden en eigenschappen die nodig zijn om ondernemer te worden. Daarnaast hebben de kinderen een bedrijfsplan opgesteld en hebben zij nagedacht over hoe zij op een creatieve wijze hun producten aantrekkelijk kunnen maken voor de verkoop.  Natuurlijk hebben de kinderen ook over reclame nagedacht. Heeft u de borden al zien hangen in de school?

Met dit project wordt gewerkt aan de volgende competenties: sociale vaardigheden, samenwerken, probleemoplossend vermogen, creativiteit, kritisch denken, communiceren en ICT-geletterdheid. Dat betekent dat het project Day for Change bij ons echt in het teken van de 21st-century skills staat. Onze ondernemers zijn straks klaar voor de toekomst!

 

Day For Change dagen 13 en 15 juni 2018

Tijdens de Day For Change dagen zullen de leerlingen uit de groepen 8 verschillende producten (o.a. eten en drinken) en diensten verkopen op het schoolplein om het ondernemen ook in de praktijk te brengen. De opbrengst van het verdiende geld gaat dit jaar naar stichting Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs (https://www.edukans.nl/).

Uw kind kan op woensdag 13 en vrijdag 15 juni wat geld meenemen naar school om iets te kopen bij onze ondernemers en om zo onze ondernemingen een succes te laten worden. Vanaf 12:00 uur staan de kinderen klaar met allerlei lekkers en leuks op het achterplein. Komt u ook even kijken?